sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Esittelyssä puikkokotelo

Ostin ensin parin kankaisia tabletteja kirpparilta, muistaakseni 0,50e/kpl.


Leikkasin tabletteja kaavana käyttäen luonnonvalkoisesta puuvillasta tablettien pituiset kappaleet taskuiksi, toinen pitkille puikoille ja toinen lyhyille. Käännös taskun yläreunaan ja sitten käännettynä reunoista tabletin reunoihin. Ommellessa asetin kaksi nauhaa, muistaakseni leikattu kengännauhoista, kankaiden väliin napinläveiksi. Sitten jaoin taskut suorilla ompeleilla eri kokoisille puikoille, ihan vain silmämääräisesti. Olisin voinut tietysti mitatakin paljonko mitkäkin puikot vaativat tilaa, mutta en jaksanut olla niin huolellinen... Viimeisen taskun jätin kookkaammaksi, jotta sinne mahtuu eri kokoiset virkkuukoukut ja joitakin pyöröpuikkoja sekä sakset. Lopuksi laitoin puikot taskuihinsa ja käärin kotelon rullalle, jotta näin mihin tulee napit ja ompelin ne käsin paikoilleen.




Lopputulos on ollut ihan näppärä ja palvelee tarkoitustaan erinomaisesti. Tein samalla kaksin kappalein, toisen itselle ja toisen äitille.

4 kommenttia:

  1. Hieno ratkaisu puikkojen ja koukkujen säilytykseen! :) Jotain tälläistä itsekin tarvisin.

    VastaaPoista
  2. Kiitti! :) Helpottaa ainakin itsellä kummasti neulomistarvikkeiden löytämistä ;)

    VastaaPoista
  3. Tein vähän aikaa sitten itsekin tällaisen puikkokotelon, mutta enpäs tajunnut että siihen olisi voinut ommella lokerot pitkillekin puikoille... Kiva idea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Toisaalta pitkät puikot pysyy aika helposti muutenkin tallessa, mutta halusin silti kaikki puikot samaan koteloon.

      Poista